Hogyan működik a digitális autópálya matrica és a digitális útszakaszdíj-jegy?

A digitális autópálya matrica esetén az Ön gépjárművének rendszáma regisztrálásra kerül az autópálya-üzemeltető útdíjrendszerében. A digitális autópálya matrica tehát kizárólag az Ön rendszámán keresztül működik. Az autópályákon és a díjfizető állomásokon kamerák vannak elhelyezve, amelyek rögzítik az Ön rendszámát és megnézik, hogy el van-e tárolva egy digitális autópálya matrica egy bizonyos időtartamra. Tehát már nem kell matricát ragasztania a szélvédőre. A digitális autópálya matrica minden ország járműveihez használható. Az alábbiakban megtudhatja, hogy hogyan is működik ez pontosan.

A külön díjköteles útszakaszok az A9-es Pyhrn autópályán, az A10-es Tauern autópályán, az A11-es Karawanken autópályán, az A13-as Brenner autópályán és az S16-os Arlberg gyorsforgalmi úton találhatók.

Néhány másodperccel a megrendelés befejezése után kap egy e-mailt. Ebben az e-mailben talál egy megrendelés-visszaigazolást PDF dokumentumként. Nem szükséges, hogy kinyomtassa és magával vigye ezt a megrendelés-visszaigazolást. A digitális matrica a megrendelés-visszaigazolás nélkül is érvényes. Nem kell bemutatnia megrendelés-visszaigazolást.

Önnek nincs szüksége többé matricára (felragasztható matricára)! Pont ez a dolog lényege! Digitális autópálya matrica esetén gépjárműve rendszámát az autópálya-üzemeltető rendszere tárolja és engedélyezi az autópálya használatát. Önnek már nem kell matricát ragasztania a gépjármű szélvédőjére.

A megrendeléskor kiválaszthatja a kívánt dátumot, hogy mikortól legyen érvényes a digitális autópálya matrica. Ettől a naptól kezdődik a megfelelő érvényesség.

Vásárlás után azonnal útra kelhet! Néhány másodperccel a sikeres fizetés után Ön kap egy e-mailt egy visszaigazolással. Miután megkapta ezt a visszaigazolást, érvényes a digitális autópálya matricája. Ennek feltétele, hogy az aktuális dátumot választotta ki kezdő dátumként. Jó utat kívánunk!

2019. december 15-e óta nem kell útdíjat fizetni összesen öt autópályaszakaszon. Tehát autópálya matricát sem kell vásárolni. Ezek a következő útszakaszok: A1 Westautobahn (Walserberg határátkelőhely a Salzburg-Nord autópálya kijáratig) A12 Inntalautobahn (Kiefersfelden határátkelőhely a Kufstein-Süd autópálya kijáratig) A14 (Hörbranz határátkelőhely a Hohenems autópálya kijáratig) A7 (Mühlkreisautobahn, új Duna-híd Linzben – még épül) A26 (Linz Westring – még épül)

A digitális autópálya matrica esetén az Ön gépjárművének rendszáma regisztrálásra kerül az autópálya-üzemeltető útdíjrendszerében. A digitális autópálya matrica tehát kizárólag az Ön rendszámán keresztül működik. Az autópályákon és a díjfizető állomásokon kamerák vannak elhelyezve, amelyek rögzítik az Ön rendszámát és megnézik, hogy el van-e tárolva egy digitális autpálya matrica egy bizonyos időtartamra vagy sem. Ehhez már nem kell matricát ragasztania a szélvédőre.

Minden népszerű fizetési módra lehetőséget kínálunk. Weboldalunkon biztonságosan fizethet PayPal, Klarna (AZONNALI átutalás), számla vagy minden szokásos hitelkártya segítségével.

Mi egy független vállalat vagyunk, és nem vagyunk az ASFINAG forgalmazási partnere, különösen nincs forgalmazási megállapodás a Regit GmbH és az ASFINAG között. Az ASFINAG-ot azonban bírósági végzés (végzés) kötelezte arra, hogy engedélyezze számunkra, hogy a vásárlástól számított 18 napnál rövidebb érvényességi kezdetű digitális útdíjtermékeket kereskedelmi céllal továbbértékesítsük a fogyasztóknak. Ez a kötelezettség 2021.02.15-től további értesítésig érvényben van. (Bécsi Felsőbíróság mint kartellbíróság 2021.02.01., 28 Kt 4/20b, 28 Kt 5/20z; Legfelsőbb Bíróság mint kartell-főbíróság 2021.10.12., 16 Ok 1/21i).

Rendszerünk teljesen automatikusan dolgozza fel az Ön megrendelését. Amint megtörtént a fizetés, legfeljebb egy percet vesz igénybe a digitális autópálya matrica aktiválása. Természetesen kap egy e-mailt a megrendelés visszaigazolásával. Kérjük várjon, amíg megkapja a megrendelés visszaigazolását tartalmazó e-mailt, mielőtt ráhajt az autópályára.

Az érvényességi idő különböző: 10 nap, 2 hónap vagy 1 év (a következő év 01.31-ig).

A szerviz- és ellenőrző szolgálat véletlenszerűen ellenőrzi, hogy van-e autópálya matricája vagy nincs. Ezen kívül az autópályákon és a díjfizető állomásokon elhelyezett kamerák automatikus végzik az ellenőrzést. További 20 mobil kamera létezik, amelyek helyét folyamatosan változtatják.

AUTÓPÁLYA MATRICA ÉS ÉRVÉNYESSÉG

Először adja meg, hogy milyen autópálya matricát regisztráljunk Önnek az autópálya-üzemeltető útdíjrendszerében. 10 napos, 2 hónapos vagy egy éves érvényességi idejű autópálya matricák állnak rendelkezésre. Ezután adja meg, hogy mikortól kell érvényesnek lennie az autópálya matricának. Az autópálya matrica érvényességének kezdete szabadon kiválasztható. Ön dönti el, hogy az autópálya matricának azonnal vagy egy tetszőleges későbbi időpontban kell érvényesnek lennie.

FIZETÉS ÉS INDULÁS

Az utolsó lépésben Ön online fizet PayPal, Klara (AZONNALI utalás), számla vagy hitelkártya segítségével. A fizetés után a rendszámának az autópálya-üzemeltetőnél történő regisztrálása 3 percen belül befejeződik. A sikeres regisztrációról e-mailben visszaigazolást kap PDF formátumban. Ha azt választotta, hogy a digitális autópálya matrica azonnal legyen érvényes, a megrendelés visszaigazolása után azonnal útra kelhet. Jó utat!

JÁRMŰ ÉS RENDSZÁM

Válassza ki, hogy autóval vagy motorkerékpárral utazik, és melyik országban van regisztrálva a járműve. Ekkor megjelenik kettő adatbeviteli mező, amelyek rendszámtáblához hasonlóan néznek ki. Kérjük, írja be rendszáma betűit és számjegyeit. A rendszám ismételt beírása az elírás észlelésére és javítására szolgál.

KÉRDÉSE VAN? ÍRJON NEKÜNK.