Fogyasztói tájékoztatás

A www.mautpilot.de honlapunkon az Ügyfélnek először ki kell választania a kívánt menetteljesítménytől függő autópálya-matricát (10 napos matrica, 2 hónapos matrica, éves matrica) vagy útszakasz-jegyet (Brenner, Arlberg, Tauern, Pyhrn, Karawanken).

A kiválasztás után a rendszer az Ügyfelet egy másik oldalra irányítja (1/3 lépés), ahol kiválaszthatja, hogy egy személyautóra (autó) vagy egy motorkerékpárra szeretne autópálya-matricát, illetve útszakasz-jegyet vásárolni. Ezután arra kérjük az Ügyfelet, hogy válassza ki azt az országot, ahol a gépjárművet nyilvántartásba vették, és írja be kétszer a forgalmi rendszámát. Felhívjuk figyelmét, hogy az ajánlat kizárólag Ausztrián kívüli ügyfelek számára készült, és csak olyan járművekhez használható, amelyeket nem Ausztriában regisztráltak. Ezen kívül az Ügyfélnek ki kell választania az autópálya-matrica, ill. útszakasz-jegy érvényességének kezdetét. Visszamenőleg nem lehet autópálya-matricát, ill. útszakasz-jegyet rendelni. Az érvényesség lehető legkorábbi kezdete tehát a rendelés napja. Továbbá az Ügyfél ezen az oldalon kiválaszthat egy útszakasz-jegyet. Itt választhat egyszeri út, oda-vissza út, valamint egy éves kártya között. A kiválasztás megtörténte után megjelenik az ügyfél számára a teljes ár, ami tartalmazza a forgalmi adót.

A „Pénztár” gombra kattintva az Ügyfél egy másik oldalra kerül (2/3 lépés). Ezen az oldalon az Ügyfelet arra kérjük, hogy írja be kétszer az e-mail címét. Ha szüksége van egy nevére kiállított számlára, opcionálisan megadhatja a számlázási adatait. Ha nem adja meg kétszer az e-mail címet, akkor a rendelési folyamatot nem lehet folytatni. Ezen kívül a jobb oldalon talál egy kosarat, amelyben megtalálható az összes előzőleg kiválasztott tétel, valamint a teljes összeg, ami a 19%-os forgalmi adót is tartalmazza.

Kérjük, vegye figyelembe: Áraink tartalmazzák az ASFINAG autópályadíjait (az ASFINAG autópályadíjai megtalálhatók a https://www.asfinag.at/maut-vignette/vignette/ ill. https://www.asfinag.at/maut-vignette/streckenmaut/tarife/ oldalon; az ASFINAG árai a digitális matricára vonatkozóan jelenleg (2021): 10 napos = € 9,60, 2 hónapos = € 28,20, 1 éves = € 93,80), plusz egy szolgáltatási díjat a szolgáltatásunkért, valamint a gyors, ill. azonnali rendelkezésre állásért és a törvényben előírt mindenkori forgalmi adót. Áraink a digitális matricára a következők: 10 napos = € 19,90, 2 hónapos = € 36,40, 1 éves = € 106,80. Az útszakasz-jegyek esetében utanként 4,40 és 7,50 euró közötti pótdíjat számolunk fel. A fogyasztóknak lehetőséget adunk arra is, hogy az online rendeléskor a digitális matrica érvényességi időtartamának az „azonnal”, illetve az online rendeléstől számított két héten belül opciót válasszák, míg a digitális matrica útdíj-üzletben vagy az ASFINAG alkalmazásán keresztül fogyasztóként történő vásárlása esetén a digitális matrica legkorábban az online vásárlást követő 18. naptól válik érvényessé.

Az adat beírása után az Ügyfél a „Tovább” gombra kattintva a következő oldalon az ott megadott fizetési módok közül választhat és megadhatja releváns adatait. Továbbá a jobb oldalon ismét megtalálja a kosarat a megfelelő tételekkel. Amennyiben az Ügyfél szeretné megvásárolni a kiválasztott tételeket a „Fizetésköteles rendelés” gombra kattintva, akkor a kosár alatti négyzet bejelölésével először meg kell erősítenie, hogy elolvasta és elfogadta az általános szerződési feltételeket, az elállási jogról szóló tájékoztatást, az adatvédelmi rendelkezéseket és a fogyasztói tájékoztatást.

Az utolsó oldalon (3/3 lépés) megköszönjük a rendelést és az Ügyfél látja, hogy rendelését sikeresen befogadtuk.

Amennyiben az Ügyfél a „Számla” fizetési módot választotta, akkor a megadott e-mail címére kap egy linket tartalmazó e-mailt a rendelés megerősítéséhez, amelyet meg kell erősítenie, hogy végrehajtsuk a rendelést. Ha ez a megerősítés nem történik meg, akkor a rendelés nem kerül feldolgozásra, mert nem tudjuk garantálni, hogy az Ügyfél által megadott e-mail cím valóban létezik-e.

Ha az Ügyfél a „PayPal”, „Hitelkártya” vagy „Klarna (AZONNALI utalás)” fizetési módot választotta, akkor nem kap e-mailt a rendelés megerősítéséhez és nem kell aktívan megerősítenie a rendelést. Az azonnali fizetés révén a megrendelés automatikusan visszaigazolásra kerül.

A megerősítést követően az Ügyfél kap egy e-mailt a megvásárolt digitális matricával vagy digitális útszakasz-jeggyel.

Amennyiben az Ügyfél a digitális matrica érvényessége kezdetének egy olyan időpontot választott, amely a szerződéskötéssel kezdődő 14 napos elállási határidő lejárta előtt van (lásd az elállásról szóló tájékoztatást az általános szerződési feltételekben) és kifejezetten kérte, hogy a Szolgáltató már az elállási határidő lejárta előtt kezdje el a szolgáltatás végrehajtását, akkor az elállási jog gyakorlása esetén kártérítést kell fizetnie az elállásig nyújtott szolgáltatásért. Ezen kívül az elállási jog megszűnik a szolgáltatás teljes körű teljesítésével az elállási határidő lejárta előtt, ha csak akkor kezdtük el a szolgáltatás teljesítését, miután Ön ehhez kifejezett hozzájárulását adta és ugyanakkor megerősítette annak tudomásul vételét, hogy a szerződés teljes körű teljesítése esetén Ön elveszíti elállási jogát. Ez azt jelenti, hogy egy 10 napos matrica megrendelése esetén, amelynek az érvényessége legkésőbb a rendelést követő 3. napon kezdődik, az elállási jog megszűnik a 10 napos matrica érvényességi idejének lejártával. Egyébként a kártérítést időarányosan számoljuk fel (30 napos hónapra és 360 napos évre vonatkozóan; „banki módszer”), vagyis az áraink alapján az elállásig eltelt érvényességi időtartamtól függően.