Fogyasztói tájékoztatás

A www.mautpilot.hu honlapunkon az Ügyfélnek először ki kell választania a kívánt menetteljesítménytől függő autópálya-matricát (10 napos matrica, 2 hónapos matrica, éves matrica) vagy útszakasz-jegyet (Brenner, Arlberg, Tauern, Pyhrn, Karawanken).

A kiválasztás után a rendszer az Ügyfelet egy másik oldalra irányítja (1/3 lépés), ahol kiválaszthatja, hogy egy személyautóra (autó) vagy egy motorkerékpárra szeretne autópálya-matricát, illetve útszakasz-jegyet vásárolni. Ezután arra kérjük az Ügyfelet, hogy válassza ki azt az országot, ahol a gépjárművet nyilvántartásba vették, és írja be kétszer a forgalmi rendszámát. Ezen kívül az Ügyfélnek ki kell választania az autópálya-matrica, ill. útszakasz-jegy érvényességének kezdetét. Visszamenőleg nem lehet autópálya-matricát, ill. útszakasz-jegyet rendelni. Az érvényesség lehető legkorábbi kezdete tehát a rendelés napja. Továbbá az Ügyfél ezen az oldalon kiválaszthat egy útszakasz-jegyet. Itt választhat egyszeri út, oda-vissza út, valamint egy éves kártya között. A kiválasztás megtörténte után megjelenik az ügyfél számára a teljes ár, ami tartalmazza a forgalmi adót.

A „Pénztár” gombra kattintva az Ügyfél egy másik oldalra kerül (2/3 lépés). Ezen az oldalon az Ügyfelet arra kérjük, hogy írja be kétszer az e-mail címét. Ha szüksége van egy nevére kiállított számlára, opcionálisan megadhatja a számlázási adatait. Ha nem adja meg kétszer az e-mail címet, akkor a rendelési folyamatot nem lehet folytatni. Ezen kívül a jobb oldalon talál egy kosarat, amelyben megtalálható az összes előzőleg kiválasztott tétel, valamint a teljes összeg, ami a 20%-os forgalmi adót is tartalmazza.

Kérjük, vegye figyelembe: Áraink tartalmazzák az ASFINAG autópályadíjait (az ASFINAG autópályadíjai megtalálhatók a https://www.asfinag.at/maut-vignette/vignette/ ill. https://www.asfinag.at/maut-vignette/streckenmaut/tarife/ oldalon; az ASFINAG árai a digitális matricára vonatkozóan jelenleg (2022): 10 napos = € 9,90, 2 hónapos = € 29,00, 1 éves = € 96,40), plusz egy szolgáltatási díjat a szolgáltatásunkért, valamint a gyors, ill. azonnali rendelkezésre állásért és a törvényben előírt mindenkori forgalmi adót. Áraink a digitális matricára a következők: 10 napos = € 19,80, 2 hónapos = € 38,40, 1 éves = € 108,60. Az útszakasz-jegyek esetében utanként 3,60 és 7,40 euró közötti pótdíjat számolunk fel.

Az adat beírása után az Ügyfél a „Tovább” gombra kattintva a következő oldalon az ott megadott fizetési módok közül választhat és megadhatja releváns adatait. Továbbá a jobb oldalon ismét megtalálja a kosarat a megfelelő tételekkel. Amennyiben az Ügyfél szeretné megvásárolni a kiválasztott tételeket a „Fizetésköteles rendelés” gombra kattintva, akkor a kosár alatti négyzet bejelölésével először meg kell erősítenie, hogy elolvasta és elfogadta az általános szerződési feltételeket, az elállási jogról szóló tájékoztatást, az adatvédelmi rendelkezéseket és a fogyasztói tájékoztatást.

Az utolsó oldalon (3/3 lépés) megköszönjük a rendelést és az Ügyfél látja, hogy rendelését sikeresen befogadtuk.

Amennyiben az Ügyfél a „Számla” fizetési módot választotta, akkor a megadott e-mail címére kap egy linket tartalmazó e-mailt a rendelés megerősítéséhez, amelyet meg kell erősítenie, hogy végrehajtsuk a rendelést. Ha ez a megerősítés nem történik meg, akkor a rendelés nem kerül feldolgozásra, mert nem tudjuk garantálni, hogy az Ügyfél által megadott e-mail cím valóban létezik-e.

Ha az Ügyfél a „PayPal”, „Hitelkártya” vagy „Klarna (AZONNALI utalás)” fizetési módot választotta, akkor nem kap e-mailt a rendelés megerősítéséhez és nem kell aktívan megerősítenie a rendelést. Az azonnali fizetés révén a megrendelés automatikusan visszaigazolásra kerül.

A megerősítést követően az Ügyfél kap egy e-mailt a megvásárolt digitális matricával vagy digitális útszakasz-jeggyel.

Amennyiben az Ügyfél a digitális matrica érvényessége kezdetének egy olyan időpontot választott, amely a szerződéskötéssel kezdődő 14 napos elállási határidő lejárta előtt van (lásd az elállásról szóló tájékoztatást az általános szerződési feltételekben) és kifejezetten kérte, hogy a Szolgáltató már az elállási határidő lejárta előtt kezdje el a szolgáltatás végrehajtását, akkor az elállási jog gyakorlása esetén kártérítést kell fizetnie az elállásig nyújtott szolgáltatásért. Ezen kívül az elállási jog megszűnik a szolgáltatás teljes körű teljesítésével az elállási határidő lejárta előtt, ha csak akkor kezdtük el a szolgáltatás teljesítését, miután Ön ehhez kifejezett hozzájárulását adta és ugyanakkor megerősítette annak tudomásul vételét, hogy a szerződés teljes körű teljesítése esetén Ön elveszíti elállási jogát. Ez azt jelenti, hogy egy 10 napos matrica megrendelése esetén, amelynek az érvényessége legkésőbb a rendelést követő 3. napon kezdődik, az elállási jog megszűnik a 10 napos matrica érvényességi idejének lejártával. Egyébként a kártérítést időarányosan számoljuk fel (30 napos hónapra és 360 napos évre vonatkozóan; „banki módszer”), vagyis az áraink alapján az elállásig eltelt érvényességi időtartamtól függően.